SUOMEN UPEIN KALASTUSMUOTO – Karpin onginta

ENGLISH SUBTITLES COMING SOON (if they're not prepared yet).

URPO-SHOP: Fani-kauppa:.

Follow us on:.
SoMe:.
Urpoerämies FB:.
Urpoerämies IG:.
Fani-kauppa: …

Credits:.
Filming: Jani/ Teo/ Pauli/ Teemu.
Modifying: Jani Laitinen.

Music in this video from epidemicsounds.com.

Devices:.
Sony FX3 + 24-105mm f. 4.
Sony FX3 + 24-105mm f. 4.
Drone Mavic 3 pro.
Drone Mavic 2 professional.
Sony a7III + 24-104mm.
Laowa 24mm Macro.
Samyang 35mm f. 1.4.
Sony 70-200m f. 4.
PowerRay undersea Drone.
GoPro Hero9.
GoPro Hero8.

Urpoerämies Productions:.
Pauli Varsila.
Olavi Kujanen.
Jani Laitinen.
Teo Rohkimainen.
Oskari Kujanen.

SUOMEN UPEIN KALASTUSMUOTO – Karpin onginta

You May Also Like

About the Author: Gone Fishing

28 Comments

  1. Mä tykkään erityisesti hauen heittelystä. Kun mä tuolla kotivesillä kalastelen niin mä tiedän että siellä on todella TODELLA isoa haukea niiku 120cm pitkiä. En ole ite vielä sellasta saanu mutta minä kun vaarinkanssa ja yksin kun kalastelen niin mä tiedän että joka heitto voi olle se heitto jonka mä muistan hautaan asti niin se tuo mulle intoa tähän lajiin. Pitää myös muistaa se kun se iso hauki ottaa, taistelu, haavaus, punnitus ja pituuden otto niin siinä on sitä jotain joka saa hymyn huulelle ja muistot mieleen.

  2. Hieno tavoite!! tuota kalastuksen pitääkin olla, unelmien tavoittelemista<3@Vääntynytkoukku

  3. Todella paha kysymys, kun laji on niin monipuolinen. Pisti todella miettimään. Heti ensimmäiseksi tuli mieleen tietenkin hauenkalastus, mutta livelaitteiden myötä siitä on tullut melko yleistä napata se metrikäs. Sitten mietin lohen spinflugaamista, joka on kuitenkin mielestäni liian yksitoikkoista ollakseen juuri se paras. Sitten voi myös olla että suurtaimenen perhokalastus saattaa olla upein, koska se on todella haastava laji, jossa olosuhteiden pitää olla hyvät onnistuakseen, mutta niin on myös lohen pilkinnässä, jota ei kylläkään harjoiteta melkein ollenkaan. Pakko sanoa etten löydä sopivaa vastausta. Todella monipuolinen laji, joka tekee kalastuksesta upeaa. Haasteet eivät lopu käytännössä koskaan.

  4. Upein kalastusmuoto on se millä saa kalaa, ei liikaa eikä liian vähän. Ruoaksi tai kokemuksen vuoksi (ne mitä ei oteta, vapautetaan). Joskus tulee laskettua verkot, välillä käyn auttamassa isoisää ja heidän porukkaa nuotalla. virvelillä tulee kalastettua keväällä haukea, kesällä kuhaa ja syksyllä ahventa. pilkintääkin tulee harrastettua jokseenkin. Silloin kun laiskalle päällee sattuu, on myös työn puolesta mahdollista “onkia” kirjolohet kala-altaasta. pääasia että pääsee harmaasta arjesta ja stressistä eroon.

 1. en ite onkikalasta mutta silti näävideot on ihak sairaan hyviä ja ainq pittää ootta millin uus video

  1. Kiva juttu! Tärkein että onginta kiinnostaa joko kalastuksena tai videona 😉

 2. Inarijärvellä vetouistelu 👌 Se jännitys kun mahdollisuus napata isokin mörkö.

  Hienoa matskua taasen kerran 👍

 3. tää olis tosi makia kokemus näin perus hauenkalastajana ja haluaisin joskus kokeilla tätäkin

  1. Aloituskynnys on heittokalastusta korkeampi, mutta mahdolliset palkinnot, ja varsinkin se alun jännitys on sellaista mitä ei voi sanoin kuvailla.

   Aina välillä mietitään että pääsispä ajassa taaksepäin, niihi hetkii ku vasta ekoja karppeja noussu. Se oli niin uskomattoman neitseellistä ja jännittävää, ja tiesit pinnanalaisesta elämästä niiiin vähän. Sama fiilis ku joku paras leffa tai sarja, haluaisit “unohtaa” sen kokonaan että voisit saada sen ekan kerran fiilikset uudestaa ja uudestaa 😀

 4. Taas ihan sairas video! Jatkakaa samaan malliin niin me voimme nauttia ammattikalastuksesta!!

  1. Kiitos 😀 Ammattikalastus ehkä väärätermi, kalastus kun ei ole meille ammatti 😀
   Ja ammattikalastus tuo mieleen ryöstöverkkokalastuksen.. 😀

 5. Toivon enskesänä pääseväni ekalle karppiongelle. Paikkoja on etittävä vielä, mutta välineet on aikalailla hallussa. Teidän videoiden takia oon ylipäätänsä lähtenyt onkimaan aktiivisemmin. Tuli tänä kesänä Onki 24:äänkin osallistuttua, kun teidän edellisten vuosien videot kiehtoi niin paljon. Lajikalastuskin on alkanut itselle syttymään teidän videoista, vaikka siinä on vähän enemmän hommat hakusessa. Hattua haluan nostaa teille ja upeille videoille mitä teette!

 6. Upea video jälleen! Ja tosi kovaa duunii kalojen eteen, saa mut miettii onginnan alottamista…

 7. Kiitos videoista,lempi yt kanava!Onko koskaan ollut tilannetta, jossa saatua karppia ei olisi päästy vapauttamaan takaisin?

  1. Karpit kestää äärimmäisen hyvin C&R kalastusta. Yhtään kalaa ei ole koskaan jäänyt käsiin.

   Kerran kesä kuumalla, pitkän väsytyksen jälkeen oli eräs karppi tosi hapoilla, ja kävi jo mielessä, että mahtaako lähteä. Lopulta kala lähti, ja vähän jäi tilanne kaivelemaan mieltä. No muutamaa vuotta myöhemmin sama kala kävi näytillä, ja varmisti pelot turhiksi.

   Ollaan myös saatu yksi karppi peräti 8 kertaa, ja kala jatkanut kasvuaan hienosti.

   Vuonna 2015 tuli myös yksi karppi allekirjoittaneelle ja silloin kyseinen kala oli 11.8 kiloa. Nyt viime vuonna sama kala saatiin 19kg+ painoisena. 👍

 8. Hienoa tarinankerrontaa taas 💪 ja ihan hyvä lisä noi Olavin tilastot. Osoittaa että kyl sitä on vaan graindattava jos tuloksia haluaa 😅

 9. taas älyttömän hyvä video! onko teiltä tulossa hauenkalastus videoita tulevan syksyn aikana?

 10. Kertokaa hyvät kuningas kalastajat mikä ihmeen järki on rääkätä kalaa pelkän kuvan takia. En ymmärrä miksi kalastaa jo ei ole tarkoitustakaan syödä vaan pelkästään reittää huulet, ottaa someen kuva a potkasta takasin veteen.

 11. Hienoa tekemistä ja hienoja videoita. Pääsee tunnelmaan mukaan kun olisi osa porukkaa. Joskus olisi hieno kokeilla karpin kalastamista. Itse paljon katsonut noita brittien karppivideoita ja miten ne kiertää isojen nimettyjen karppien perässä. Sitten myös noita keskieuroopan kalastuskisoja jossa ne kisaa karpin kalastuksessa.

  1. Kiitos paljon! 🙂
   Joo keskieuroopassa/briteissö vähän eri meininki, mutta täytyy sanoa ettei paljoa niitä kateellisena katso. Meillä Suomessa niin mystinen ja unikkitilanne että ei voi ku nauttia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *